30 Temmuz 2011 Cumartesi

YORUML(ARA)_U_YORUM

         
   Bir dostumuza yorum yazıyorum; gönder butonuna bastığımda karşıma pek çok alternatif çıkıyor
!._ Yorumu yazıyorum.... Karşıma ''yorumunuz kaydedildi blog yazarının onayından sonra yayınlanacaktır'' deyin bir yazı çıkıyor.
Tamam empati yapıyorum birileri kötü birşeyler yazmıştır, canı sıkılmıştır, kendisine hakim olamamış o kişiyi yerin dibine batırmak istemiştir ve Allah ne verdiyse döşenmiştir.(ki bu durumda karşı taraf ta amacına ulaşmanın zafer sarhoşluğu ile saldırmaya devam etmiş) ve karşlıklı diyaloglar uzayıp gitmiş ve sonuçta ben yorumları denetleyeyim kendi kendime 2 gün kızar unuturum psikolojisi ile yorumları anında yayınlamaya kapatmıştır...
2._ Yorum yazıyorum...Çok zaman önce espri ile yazdığım takıntı  başlıklı yazımdaki gibi kelime doğrulama karşılamakta beni . Bu konum 2 ayrı sonuçla biter; birisi yorumunuz anında yayınlanır. 2.sinde ise sonuç 1. şıktaki gibidir.
3._ Yorum yazıyorum... karşıma 1. şık çıkıyor. tamam kabul ettik Acaba yorum yazdığım kişinin cevabı ne oldu diye merakla hergün gidip bir daha bakıyorum . Çünkü zıt fikirlere sahip olsak ta o kişinin ne düşündüğüne değer veriyorum. VE benim fikrimi çürütüp beni ikna etmesini umuyorum.( Ne de olsa insanız yanılabiliriz)  Ama günler geçiyor ne yorumunuz ne de bir cevap yayınlanmıyor.
+._Yorum yazıyorum annda yayınlanıyor. Bekliyorum Arkadaşım yeni bir post girdiğinde eski yayına gidip bakıyorum yorumuma cevabını okuyorum. Konuşulması gereken birşeyler varsa yeniden yazıyorum. Bu arada yeni yazısını da okuyup bir fikrim varsa o konuya da yorumumu bırakıp çıkıyorum....
5._Bir bloğa gidiyorum okuyorum konuya ilgi duyuyorum bakıyorum mesaj yazmak için mesaja kapalı oyalanmak ve kendisiyle başbaşa kalmak isteyen bir ki,şi olduğunu düşünüp saygı ile ayrılıyorum oradan..
6._aslında bir de facebook yorumları var. Bir yazıyı okuyorsun yorum yazıyorsun. Ama bir de beğenmek zorundasın; beğenmezsen olmaz. Hatta kendi yorumunu yazdıktan sonra onu da beğenme hakkına sahipsin. Bence BEĞEN kimse sana kendini beğenmiş diye bir yafta yapıştırmaz emin ol...
_6._1._Hani ezkaza beğenmedin Face abin senin arkanda bir butonla sana yetişiveriyor ''ŞİKAYET ET ben hemen yetişirim '' diyor.. ''abi ya bu tü k.k. bana kötü şeyler söylüyor...
        Neyse herkes dilediğini yapmakta özgür. Burada herkes yorum yazabilir özgürlüğün tadını çıkarın. Cevap vermezsem kendimi ya KERVAN sanmışımdır ya da söylenilenin üstüne laf söyleyecek kapasitede değilimdir 
AŞK İLE KALIN

beenmaya dedi ki...




niye ki gayet güzel gidiyordu :)))
beenmaya'nın dünkü yorumuna  ithafen 

17 yorum:

sufi dedi ki...

Sevgili kardeşim;
Ben de aynı sayfada yorumlara yorumla cevap vermektense ilgili kişilerin bloglarına gidip son yazılarını okuyup yorum yapmayı tercih ediyorum. Öbür türlü zaman kaybı oluyor gibi geliyor bana.Tabi gönül isterdi ki hem yorumlara yorum yapabilelim hem telefonla seslenebilelim, hem de şu dünya gözleriyle görebilelim dostlarımızı.Hem de bu bedenin kollarıyla sarabilelim.Eh bizim elimizden de bu kadar geliyor sevgilerimle tontini.

Begonvilli Ev dedi ki...

Özenle,duygu katarak yazılmış yorumlara kayıtsız kalmak olası değil bana göre.. Çünkü zaman ayırmış, okumuş ve kendince düşüncelerini eklemiş. Bir de öylesine karalanıvermiş satırlar oluyor hadi ona da eyvallah.. Ama her nedense incitici, tırmalayıcı ard niyetli yazılmış yorumlar da (ender de olsa) olabilir. Bu yüzden denetleme mekanizması yararlı. Kimse sayfasında can sıkıcı ifadeler görmek istemez.
Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den

Pabuc dedi ki...

,bir bloga giriyorum son yazıyı okuyorum yorumumu bırakıyorum..Son yazı ilgili çektiyse ,uslubunu beğendiysem eğer vaktimde varsa arşiv yazılarını da okuyorum ,onlara da yorum bırakıyorum...Blog sahibi buna şaşırıyor bazen ama ne yapalım ben böyleyim...Beğensem de beğenmesem de bunu belirtmeden geçemiyorum..Bir de okuduğum tüm yazılara yorum bırakmaya çalışıyorum çünkü yüreklerinden dökülen cümlelerinin okunduğunu bilmeleri hoşuma gidiyor.. (adım polyanna değil)

Keleme doğrulamaya sinir oluyorum bu da itiraftır...

guguk kuşu dedi ki...

sonunda yeni bloğumuza dahil olabildim...eh artık yazarlar listresinde ben de adımı görürüm umarım

tutsak dedi ki...

tontinim yazarken aklımdaydı şık olarak ama şişede durduğu gibi durmadı yine unuttum o şıkkı yazmayı :)

tutsak dedi ki...

Sevgili Begonvilli Ev
sanırım takıntı ve kervan bağlantıları üzerine tıklamadınız. Lütfen okuyun onları Sevgiler

tutsak dedi ki...

Sevgili Pabuç
Okuyabildiğim kadarıyla ben de yeni okumaya başladığım ilgimi çeken bloglarda herşeyi okumak istiyorum. Düşünceme uymayan yazılara pek yorum bırakmak istemiyorum çünkü herkes kendi meşrebini yaşar bunu değiştirmek bana düşmez diye düşünürüm. Belki de ben yanlış olabilirim ihtimalini göz ardı etmeden sessizce çekilip giderim. Ya da beğenmesem de okurum yok saydığım kişiler gibi orada da kendimi yok sayarım ve oradan ayrılırım. O kelime doğrulama ........ hakkında susma hakkımı kullanıyorum. :)
Sevgiler

tutsak dedi ki...

Canım Kardeşim GUGUK KUŞU yazar listesinde ismin yerini aldı istersen yönetici olarak da sana ihtiyacımız olabilir ne dersin ?

Adsız dedi ki...

Bir yorum yazıyorum. Sonra yanıt yorumlarını e postama gönder kutucuğunu işaretliyorum. Kaç ay sonra e postama yorumumun onaylandığına dair cevap geliyor.

Gerçek bir blogcu olmadıklarına kanaat getiriyorum.

tutsak dedi ki...

Sevgili Yolcu
Öncelikle hoşgeldiniz.
Herkes farklı bir yapıya sahip o yüzden aslında ne söylerseniz söyleyin kimseyi değiştirebileceğinizi sanmıyorum. O yüzden sonunda zannederim ben de herkes gibi yorum denetimi kelime doğrulama ve bilimum ne varsa hepsini aktif hale getireceğim ne işe yarıyacaksa. Ya da hiç kimsenin yazdıklarını okumadan kendi kendime içimden gelenleri yazıp bir anı olarak bir kenarda saklıyacağım sanırım.
Sevgi ile kalın...

öykü dedi ki...

Çok ılgınc bılmeden benzer bı konuyu paylasmısız

yorum degıldı benım konum ama baglantılıydı

ben bloglara olan ılgının cozulmesıne dıkkatı cekmek ıstemıstım bugun


ama yazını da ılgıyle okudum


dogru mesela ben de
kelıme dogrulama kısmına gelınce sıkılıyorum
onu kaldırsalar
ne gıbı bı sıkıntı yasarlar bılmıyorum
ben de yok mesela bu
bı sıkıntım da yok

tutsak dedi ki...

Sevgili Öykü sadece kelime doğrulama değil yorum denetimleri de bir problem çünkü yazıyorsunuz bazen gidip gitmediği belli olmuyor. Sonrasında yayınlandımı diye gidip 10 defa bakıyorsunuz bazen yorum yayınlanıyor cevap bekliiyorsunuz bir de onun için defaalarca bakmanız gerekiyor öyle olunca da bir kez daha ggidip okumak dahi istemiyorum ya da okuyup geçip gidiyorum. O kadar çok takip etmek istediğim blog varki hergün herbirisiyle bu kadar uğraşmak zorunda kalırsa insan bıkar ben ne zaman bıkacağım bilmiytorum...
Sevgi ile kal

Zeugma dedi ki...

Sevgili Tutsak,
Blog ve yorum yazma seçenekleriyle ilgili olabilecek ne varsa yazmışsınız. Seçeneklerinizden bu konu ile ilgili son derece dikkatli ve belki bir o kadar da hassas olduğunuzu anladım...
Eklemek istediğim; bir blogger kendini ziyaret edenlerin bir kısmına yanıt verip bir kısmını görmüyor, bunu sürekli yapıyorsa bu kötüdür. Ev sahibinin gelen misafirlerden bir kısmını hiç görmemesi ve ilgilenmemesi kadar kötüdür hem de.
Sevgiyle kalın..

GÜVEN SERİN dedi ki...

Farklı bir bakış açısı; güzel olmuş...

tutsak dedi ki...

Ne kadar güzel bir örnek verdiniz Sevgili Zeugma bizim kapımız tüm konuklara açık evimizi talan etmeye gelmedikleri sürece. Yorumlarınızı kimliğini belirtmekten sakınan kişilere kapatırsanız sahte yorumcular asla gelip terbiyesizlik yapamazlar. Yorum denetimi konulmasının mantığı da ortadan kalkar tabii ki bunu başka amaçlarla yapanlar varsa onu da bilemeyiz.

Sevgili Güven öncelikle hoşgeldiniz. Değerli yorumunuz için de teşekkür ediyorum.

Zeugma dedi ki...

Blogu olmayan normal Google ziyaretçileri anonim yorum ayarını kullanıyor mecburen (Alt kısma isimlerini kendileri ekleyerek ya da eklemeyi unutarak).

İnternet tüm dünyaya açık bir ortam. Örneğin dış ülkelerden gelip, hoş olmayan sitelerini ya da linklerini kopyalayıp gidenler olabilir, diye denetimde tutuyorum ben özellikle...

Saygılarımla...

tutsak dedi ki...

Açıklamanız için teşekkür ederim sevgili Zeugma