17 Nisan 2009 Cuma

ÜZERİNDE 19 VARDIR ONUN ????

MÜDDESSİR SURESİ

1. Ey giysisine bürünüp kenara çekilen!


2. Kalk da uyar!


3. Rabbinin yüceliğini duyur!


4. Temizle giysilerini!


5. Uzaklaştır kendinden pisliği!


6. Çok bularak başa kakma yaptığın iyiliği!


7. Ve yalnız Rabbin için dayanıklı kıl benliği!


8. O boruya üfürüldüğünde,


9. İşte o gün çok zorlu, çok çetin bir gündür.


10. Küfre batmışlar için hiç de kolay değildir.


11. Benimle, yarattığım kişiyi baş başa bırak!


12. Hesapsız bir mal verdim ona.


13. Göz doyurucu oğullar verdim.


14. Alabildiğine imkânlar döşedim onun için.


15. Tüm bunlardan sonra hırs ile daha da artırmamı istiyor.


16. Hayır, iş sanıldığı gibi değil! O, bizim ayetlerimize karşı bir inatçı kesildi.


17. Ben onu dik bir yola süreceğim.


18. Derin derin düşündü o; ölçtü-biçti.


19. Kahrolası, nasıl bir ölçü kullandı!


20. Bir kez daha kahrolası, nasıl bir ölçü kullandı?!


21. Sonra baktı.


22. Sonra yüzünü buruşturdu, kaşlarını çattı.


23. Sonra arkasını döndü ve böbürlendi.


24. Şöyle dedi: "Bu, rivayet edilerek gelen bir büyüden başka şey değil."


25. "İnsan sözünden başka bir şey değil bu."


26. Onu sekara fırlatacağım.


27. Bilir misin nedir sekar?


28. Ortada bir şey bırakmaz, hiçbir şeyi görmezlik etmez o.


29. İnsan için tablolar/levhalar/ekranlar sunandır o/deriyi yakıp kavurandır o.




30. Üzerinde ondokuz vardır onun.

CEVAP İÇİN KONU BAŞLIĞINI TIKLAYINIZ

11 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

önce başkalarının yazdığı yorumları bi okyum tutsakcım. görüşmek üzere. günün güzel olsun.

nilüfer dedi ki...

Kur-AN'ı;yani hayatı yani insanı; ya yurekle okurum ya da akılla.. akılla okuyunca; bir dolu zihinsel spekülasyon da kaçınılmaz olur,sorunuz, bu spekülasyona yonlendiriyor ama bu durumda bilirim ki;cevaptan her zaman uzaklaşırım..
sevgimlee:)

Belgin dedi ki...

Sabahtan beri hala düsünmekteyim....

Sevgilerimle

Belgin dedi ki...

Düsündüm, Okudum, Anladim...(Guguktan kopya cektim, cok güzel bir yaziydi, birini anlamak icin öbürünü de okumak gerekiyormus:))

Sevgilerimle

beenmaya dedi ki...

daha öncede duymuştum bunu ama iki yazıyı ardarda okuyunca farkının ve anlamının daha iyi ayrımına varıyor insan...

tutsak dedi ki...

Sevgili
guguk kuşu
düş
Belgin
beenmaya
Kur'an sadece belirli bir zamana hitabeden bir kitap değildir. Yani zamansızdır bütün zamanın bilgisini içerir. O yüzdendir ki yeni bilgiler ortaya atıldığında aaa bu kuranda vardı deyip farkına varabiliyoruz. Bir de bize temel kavramları neyin sonucunda ne olabileceğini örneklerle anlattığından o örnekleri günümüze uyarlayabilmemiz mümkün oluyor.
Sevgilerimle. Zaman gösterecektir benim ki sadece bir sanı.
Sevgilerimle

Nilambara dedi ki...

HARİKA.... evet üzerinde 19 var onun :)) 19 rakamının bunca çok durumda bütünleşmesi tesadüf değil elbette...
ve yine aynı sureden;
"İşte böyle. Allah, dilediğini/dileyeni saptırır, dilediğini/dileyeni de doğruya ve güzele kılavuzlar"

Allah doğruya ve güzele kılavuzladıklarından olmayı nasip etsin size, bize, hepimize...

tutsak dedi ki...

Amiiin Sevgili Nilambara :))

mehmetince55 dedi ki...

Arkadaşlar Peygamber Efendimize zamanında bir adam "Rabbine söle bana bol mal versin şüphesiz ben bana verdiğinden sadakamı veririm" der ve uzun zaman sonra zekat verilmesi gerekildiği ve Kur'an da yer alınca ve İslamın şartlarından olunca Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bu şahıstan zekatını vermesi için birkaç kişi yollar ve oda derki "Bu cizyenin kendisinden başak bir şey değil, Bu cizyenin kardeşinden başka bir şey değil" der ve zekat vermez. Sonra Alemlerin Rabbi onun için bu ayeti indirdi sanırsam. ve bu adam kendisi için bu ayetin geldiğini duyunca Peygamber Efendimize koştu ve zekatını vermek istedi. Ama Efendimiz zekatı geri çevirdi ve Rabbinden o şahıstan zekat almasını yasaklandığı söyledi. Konuyla ilgili gerekli bilgim var ama en kısa böyle anlatabildim. Üzerinde 19 vardır onu kelimesi ile benim bildiğim; Cehennem de bulunan azap meleklerinin reislerinin sayısı diye biliyorum... Eğer yorumlarınza yorum katarsanız bende net bilgiler edinebilirim.

Doquxan dedi ki...

Sevgili Mehmet Ince,

"Biz, cehennemin görevlilerini ancak meleklerden kıldık. Onların sayısını inkar edenler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin olarak bilsinler, iman edenlerin imanı artsın, kendilerine kitap verilenler ve mü'minler şüpheye düşmesin, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ile kâfirler, "Allah örnek olarak bununla neyi anlatmak istedi" desinler. İşte böyle. Allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir. Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır." 74/31

Buraya kopyalamis oldugum 31. ayet 19un fonksiyonlarindan bahsediyor. Kapali anlami cehennem görevlilerinin sayisi olan 19 aynı zamanda iman edenlerin imanini arttiracak, ehli kitab yani yahudi ve hristiyanlar kesin olarak ALLAH'tan geldigini bilecekler. Bir ehli kitabi cevirip "Kuran sekar cehennemi diye bir yer oldugunu ve bekcilerinin 19 oldugunu, bu bilginin ve sayinin ise sizi müslüman yapabilecegini söylüyor, haydi iman edin" deseniz herhalde size gülerler.

Sadece bu aciklayici ayetin üzerine 19 sistemi ile ilgili verileri siralayinca (Kuran'in her tarafinda 19 asal sayisi üzerinden matematiksel bir algoritmasi oldugu) şunu kabul etmek kacinilmaz oluyor; güncel ve zaman ötesi anlam olarak her zaman çift anlamli ayetlerine sıkca rastladigimiz Kuran biz seküler cagin rasyonel düşünen insanlarina caga uygun bir işaret veriyor. Artik kizildenizin ikiye ayrilmasi ya da su üzerinde yürüyen peygamber hikayeleri ancak birer rivayet, görenler için mucize fakat bizim için inanmamiz beklenen hikayeler öyle degil mi?

O halde dileyen imanini arttirsin, dileyen ehli kitab bu kitabin ilahi yani inandiklari TANRI'dan gelen kitab olduguna kanaat getirsin, zihninde devamli bir takinti, subjektif önyargi yani hastalik bulunanlar da "ALLAH bu sayiyla ne demek isteyecek?" deyip inkar etsinler.

Bu konu gerçekten tek düze geçilmiş, tüm dünyaya duyuruldugunda cok tartisilacak ve akıl gözü açik insanlara "bir Tanri varsa böyle çalişmali" dedirtecek potansiyele sahip iken 30 yili aşkin ortaya çikmasina ragmen hala gereken yankiyi bulamamistir. Sebebi ise 30 yil öncesine kadar 19 harf oldugunu hic tartismadiklari besmele yani BismALLAHRahmanRahim yani Kuran'in giriş mottosunun bile, sistemin güneş gibi ortaya cikmasiyla 19 harf oldugunu inkar etmiş (18 20 21 olabilir ama 19 degilmiş?), 19 mucizesini aforoz eden gelenekci din adamlaridir. Çünkü 19 sistemi Kuran'ın tanıkligini bugüne kadar dini kendilerinden ögrendigimiz atalarimizin tanikligina üstün kiliyor ve bu bir devrim getiriyor, elbette teokratik hegemonyalarinin tehlikede oldugunu gören din adamlari Kuran'in deyimiyle "dillerini egip bükerek" akillarinin taniklik ettigini kalpleriyle inkar ediyorlar. Bunu kabul etmenin getirdigi dine ve Kurana bakiş açisi ile bazi veriler de ayni derecede keskin oldugundan okuyani da bir gel-gite sokuyor.

Bu konuyu ateist, agnostik, hristiyan veya babadan müslüman herkesin arastirmasini tavsiye ederim. Klasik numeroloji konularindan cok daha kompleks, 23 yilda gün be gün vahiy aldigini söylerek yazdiran peygamberlik iddiasinda bulunmuş bir 7.yy ortadogu insaninin üstesinden gelmesi gerçekten mümkün olmayan (kilerinde misirlardan kalma excel 2.1 yüklü bir dizüstüsü yoksa) bir manifestodur 19. Bizi Kuran'in tanikligina cagiriyor.. Dileyen ögüt alir..

Google'da arattiginizda hem hakkindaki anti-tez yazi ve kitablari, hem de 19 sistemini anlatan yazilari bulabilirsiniz. (Üzerinde 19 Var) isimli kitabi okuyarak net bilgi edinebilirsiniz, internette ücretsiz kopyasi bulunuyor)

Ne gibi bir taniklik ki bu din adamlari bu derece karşi cikmis ve kabul etmemis diyenler okudukca kendileri de bu zihin anarşizmini yaşayacak, yani neye inanacaklarini şaşiracak bir seviyeye gelinecek iddialari okuyacaklarindan karari da okuyanlara birakmali..

Selametle..

muzaffer katar dedi ki...

müddessir kaçıncı ayet, yazsana kardeşim...