10 Temmuz 2011 Pazar

DÜŞ ve GERÇEK 3

GÜLNİHAL
           
       ''Bu Kemal ne kadar duyarsız, benim ona ilgi duyduğumu bir türlü anlamak istemedi. Üstelik bir de; Serap ile aralarını yapmam için benden yardım istiyor'' diye düşündü Gülnihal. Yapacak hiç bir şey yoktu. Serap; aynı zamanda aşırı milliyetçi bir görüşe sahip olan okul müdürünün baldızı idi; sınıf arkadaşıydılar. Kemal'in teklifini Serap'a iletmiş o da;''solcu düşüncelerinden vazgeçerse ancak kabul edebilirim'' demişti. Serap'ın cevabı çok sevindirmişti Gülnihali o kadar iyi tanıyordu ki Kemali hiç bir şey için görüşlerinden vazgeçecek birisi değildi. Bir sene önceki fotoğrafçılık kolundaki sürtüşmelerinden sonra Kemal ile çok iyi arkadaş olmuşlardı. Okula birlikte gidip geliyorlar, birlikte ders çalışıyorlardı. Bu yakınlık Gülnihalin içinde bir şeylerin kıpırdanmasına sebep olmuştu; ancak Kemal ona hala sadece bir dost, hatta erkek arkadaşı gibi davranıyordu.
           
        O sene de öylece geçip gitti. Ertesi sene Lise son sınıfta ikisi de ayrı sınıflara düşmüşler ve ikisi de kendi sınıflarında başkan seçilmişlerdi. Bir yandan liseyi bitirme telaşı, bir yandan da üniversite sınavına hazırlanmaları gerekiyordu. Her ikisi de fen kolunda oldukları için ayrı sınıflarda da olsalar zaman zaman birlikte çalışıyorlardı. Gerçi Kemal hiç bir zaman not tutmadığı için sürekli Gülnihalin notlarını isteyip onlardan yararlanmayı adet haline getirmişti. Kemal şifrelerle uğraşmayı çok seviyordu. Kimi zaman kopya çekmek için; ya da yazdığı şeyleri başkaları okumasın diye onları kendince yarattığı şifrelerle yazardı. Bir gün Gülnihalin eline böyle şifreli bir not tutuşturmuştu. Notta  ''73-6-13-42     73-6-44-42-74-23-63-24-82''yazıyordu.
          Ertesi gün Gülnihal okula geldiğinde içi içine sığmıyordu. Neden se sabah Kemal onu almaya gelmemiş ve şimdi de ortalıkta görünmüyordu. Aslında bütün muzurluğuna rağmen utangaç bir çocuktu Kemal. Hatta kız arkadaşları ona utangaçlığından dolayı kendi aralarında BEKAR ismini takmışlardı. İlk teneffüs arasında yakaladı Kemali ''ciddi misin yazdığın konuda?'' diye sordu. Kemal; ''Hay Allah, çözdün mü'' derken, kulaklarına kadar kıpkırmızı olmuştu, ''Evet'' dedi Gülnihal; ''sen ciddi misin? onu söyle''




12 yorum:

Uma dedi ki...

sabah da demistim ya biz de SENI SEVIYORUM/Z :))

tutsak dedi ki...

2-6-13 5-6 22-6-43-42-82-42-81-42 /
(2-42-63) 42-82-42-81-42
sevgili Uma

Vladimir dedi ki...

Çok hoş bir hal aldı öykü merkala izliyoruz :) Şifreleme çok hoş

sufi dedi ki...

Biz de biz de SÇS.

nilüfer dedi ki...

Ah! AŞK, min-el AŞK...

Uma dedi ki...

84 yerine 81 yazmissin :)

tutsak dedi ki...

Sevgili Vladimir
36 sene öcesinin marifetleri onlar

tutsak dedi ki...

Biliyorum Canım ablam

tutsak dedi ki...

Ahhh ah Sevgili Düş
O aşk yüzünden ne canlar yandı :)

tutsak dedi ki...

Özellikle yanlış yazdım bakalım çözebildinizmi diye ''dermişim :) ''
Sevgili Uma

Uma dedi ki...

de, cozdum :)

tutsak dedi ki...

yok yaaaa açık açık yanlış yazmışım işte kılıf uydurmaya çalışıyorum :)