12 Ocak 2009 Pazartesi

EVLAT BABASI MI ? PARA BABASI MI ?


Sevgili Yossi, Abraham, Tavi, Envar sizler baba değilmisiniz. Sevgili Esther seninde çocukların var ve bir anne olarak onlara nasıl kol kanat gerdiğini bebeğini emzirirken
ona nasıl sevgi ile baktığını hatırlıyormusun? Farklı bir dine mensup olman ya da farklı bir ırktan geliyor olman senin bu annelik duygularının Ayşe nin, Fatmanın, Ahmet in yada Mustafanın annelik babalık duygularından farklı olmasını mı gerektiriyor. Farklı dinlere, farklı ırklara da sahip olsalar anne hereyerde annedir baba da öyle ve çocuklarını korumak isterler. Gazze de bir arap, müslüman çocuğun annesi ile İsrailde bir yahudi çocuğun annesi aynı konum ve aynı şartlarda olduklarında farklı duygulara sahip değillerdir.
Ey siyaset adamları ve Din adına olduğunu söyleyerek savaş başlatanlar (ki hiçbir din insanı öldürme hakkını yaratan dışında birilerine vermemiştir)bir avuç toprak yada mezara götüremeyecekleri paralar için bu savaşları körükleyen para babaları (aaaaa!! hayret yeni birşeyin daha farkına vardım. Para BABA ları yani onların çocukları para. Hiç bu şekilde düşünmemiştim konuyu) sanırım sizler ne çocuk, ne de iddia ettiğiniz gibi inanç sahibi de değilsiniz. Sizler sahibi olduğunuzu sandığınız şeylerin aslında sizin sahibiniz olduğunu keşke farkedebilseniz. Almaya çalıştığınız ufak bir toprak parçası sizin değil, siz onun malısınız eninde sonunda size verdiği emaneti geri alacak ve sizin babası olduğunuz şey, yeni bir baba satın alacak. Dilerim o baba gerçek bir evlat babası olur ve Esther in, Emine nin, Mizue nin, Mary nin, Meryem in evlatlarının canı yandığında onun da yüreği sızlar.

3 yorum:

Haccecan dedi ki...

Gerçeği gören, düşünen ve söyleyen insanları duymak ne kadar güzel...
Para babaları hayırsız evlatlarından fazlasıyla çekecekler.. Zamanını bekliyorum.. biraz sabır haccecan, biraz sabır...

sufi dedi ki...

Para babaları ben de hiç böyle düşünmemiştim.
"Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi "var bir de.Son sahip de hep toprak oluyor her nedense.Sevgilerimle dilek.

tutsak dedi ki...

Değerli Haccecan
Kuran zaman ötesi bir kitap ise putlar ve putlaştıranlar daima olacaktır. Sadece şekil değiştirecekler. Farklı bir açıdan bakarsak onların taşıdıkları yük çok fazla ve bir gün mutlaka altında ezilecekler.Bütün bunları düzeltmek istiyorsak önce kendimizi temizleyip örnek oluşturmamız gerek diye düşünüyorum.
Teşekkürler Tontini
Allah ölmeden Turab olmayı nasip etsin cümlemize