9 Şubat 2009 Pazartesi

DUA 2


Bir hırsızcağız, bir yılan oynatıcısının yılanını çaldı. Aptallığından onu ganimet saymaktaydı. Yılancı, yılanın zehirlemesinden kurtuldu. Yılan da hırsızını ağlatıp inleterek öldürdü. Yılancı, o ölü adamı görüp tanıdı, “onu benim yılanım öldürdü,canından etti. Hırsızı bulayım da yılanımı ondan alayım diye dua edip duruyordum, Gönlüm yılanımı bulmayı istiyordu. Tanrıya şükrolsun ki o dua kabul edilmedi. Ben duamın kabul edilmeyişini ziyan sandım ama bana faydaymış dedi.” Nice dualar vardır ki ziyanın helak olmanın ta kendisidir. Pak tanrı, onları kereminden kabul etmez.
Mesnevi'den

Bir zamanlar Bağdatta yaşayan bir bilge kişi ''ne haldesin?'' diye soran dostuna : "İşlediğim bir hata sebebiyle tam otuz senedir tevbe etmekteyim" diye itirafta bulunmuştur. Dostu merakla: "Bu hatanın mahiyeti nedir?" diye sorunca şu cevabı verir: '' Tam evden çıkmak üzereyken birisi koşturarak geldi ve Bağdat çarşısı yanıyor diye bağırdı. Heyecanla tam koşturup bakmaya gidecekken bağıran kişi benim dükkânımın yanmadığını söyleyince el-Hamdulillah dedim. Daha sonra kendi menfaatimi, diğer kardeşlerimin menfaati üzerine tercih ettiğimi farkettim. Heyecanla söylediğim o söz sebebiyle tam otuz senedir. Rabbime tevbe etmekte ve o günahımı örtmesini dilemekteyim."


7 yorum:

Unknown dedi ki...

çok etkileyici hele ki son yazı...

ELİF dedi ki...

Çok dogru bazen kendimizi çok düşünüp ,üzüldügümüz ,hayıflandıgımız anlar olmuştur.Neden benım yok ,diger insanların var dıye..
Burası gelip geçici bir tiyatro sahnesi,burada olan burada kalıyor;mal,mülk,hayat,beden...Önemli olan ruhumuzu huzura kavuşturmak ve her zaman tövbe etmek,her yaptıgımız hatadan dolayı...
Böylece hayata daha pozitif bakarız

tutsak dedi ki...

Sevgili FUNDA ve ELİF..den
Birileri yaşayarak bize kadar gelmişler.dilerim bizlerde yaşadıklarımızla birilerine ulaşabiliriz.
SEVGİLER

Nilambara dedi ki...

iki minik paragrafta ne çok anlam...
kim bilebilir ki hayır nedir şer nedir..
Anneciğim "hayırlısı neyse o olsun" der, reiki üstatları "benim ve bütünün hayrına" diyorlar...
her ikisi de ne güzel temenniler..

herkesin ve bütünün hayrına ne ise o olsun...

sevgiler,

tutsak dedi ki...

En güzeli dediğiniz gibi ''Allah hepimize hayırlısını versin '' diye dua etmek sanırım.Değerli Nilambara
Sevgi ile kalın.

Smiley.. dedi ki...

insanin dogasi böyle.. hep daha fazlasini isteme güdüsü.. azla yetinememe.ve sonunda ulasilamayacak bir noktayi hedef secip hayatin geri kalanini pişman ve bezgin geçirme.
İnsan kendini frenlemeyi bilmeli kesinlikle.
çok güzel bi moral yazısı oldu:)
teşekkür ederim.

tutsak dedi ki...

Sevgili karamel
Birşeyler bekleyip de gelmediğin de bunda da vardır bir hayır demek lazım sanırım. Belki de o beklediğimiz şeyin verilmemesi bize gelecek bir zararı önlemek için dir.
Sevgilerimle