4 Nisan 2009 Cumartesi

TEST 3-4

Test 3 MUAYENEHANE de

Hastane herkes için farklı anlamlar taşır. Bilmedikleri bir hastalıktan muzdarip olup ilk kez muayenehaneye gelenler endişeli ve umutsuz görünürler. Ama uzun bir hastalıktan iyileştikten sonra ya da güzel ve sağlıklı bir bebk doğurduktan sonra kapıdan çıkmakta olanlar mutluluk ve rahatlık içindedirler. Hastane başlı başına bir dünyadır; yaşam ve ölümün, üzüntü ve sevincin gün içinde birbiriyle defalarca yolunu keşistiği bir dünya. Ve oraya gidenler için hergün sadece bedenlerini değil ruhlarını da iyileştirmek için yeni bir şanstır.
Belki hastaneye daha önce gittiniz, belki de ilk ziyaretiniz. Her halükarda hazır olun çünkü doktor sizi görecek.

1. Bir kliniğin lobisinde oturmuş çağrılmayı bekliyorsunuz küçük bir oğlan çocuğu tek başına koşuyor ve siz ona yavaşlamasını ve dikkatli olmasını söylüyorsunuz.
SİZE NASIL TEPKİ VERİYOR

2. Muayenehane kapısı azıcık aralanıyor ve siz o aralıktan gri renkli sağlıksız bir kişinin doktor tarafından muayene edildiğini görüyorsunuz. Oradaki hasta tanıdığınız birisi.
KİM O ? (tanıdığınız birisini ismini yazmanız gerekiyor )

3. Doktorun yardımcısı gelip adınızı söylüyor. Garip olan tanıdığınız birisine çok benzemesi
KİME BENZİYOR?

4. Muayenenizden sonra doktor sizi ofisine çağırıyor ama ofise girdiğinizde arkası size dönük olarak oturuyor ve sonuçlarınıza bakarak kendi kendisine konuşuyor. Size birşey açıklamıyor.
NE YAPARSINIZ ?

Test 4 DOKTOR SİZSİNİZ

Arzulardan kaçış yoktur. Çocukluğumuzdan başlıyarak, endişe duyarız ve ''keşke daha büyük olsaydım'',''inşaallah sınavdan kötü not almam'' gibi şeyler düşünüp dururuz. Daha iyi bir hayat arzusu hepimizin içinde vardır. Çoğunlukla sıkıntıya ve kaybetmeye yol açsa da aynı arzu kazandığımız başarıların arkasındaki itici güçtür. Elbette hayatta kimse tek başına başarılı olamaz. Herkes bir an geldiğinde bilgece tavsiyeden, tatlı bir sözden, hatta kırıcı bir eleştiriden bile yararlanabilir. Zor zamanlarınızda başkalarının sözcükleri ile nasıl rahata erdiğinizi hatırlayın. Birilerine destek olmak için sizin seçmiş olduğunuz meslekse PSİKOTERAPİSTLİK

1. Kendi muayenehanesi olan bir psikoterapistsiniz. Terapilerinizi nasıl bir odada yaparsınız?
ODA'YI DETAYLI OLARAK TANIMLAYINIZ

2. Günün ilk hastası geldi.
SİZİNLE NASIL BİR SORUN HAKKINDA KONUŞMAK İSTİYOR VE SİZ ONA NASIL YARDIMCI OLUYORSUNUZ?

3. Hastanızın karşısında oturuyorsunuz ve ona profesyonel tavsiyelerde bulunuyorsunuz.
HASTANIZDAN NASIL BİR TEPKİ ALIRSINIZ

4. Çalışma saatleri sona erdi ve siz masanızda kayıt işlemlerini tamamlarken odanıza birisi dalıyor. Çalışma saatlerinden sonra ofisinize gelen bu kişi kimdir ?
TANIDIK BİRİSİNİN İSMİNİ VERİNİZ.

Cevaplarınızı yorum olarak bırakırsanız maili olanların maillerine olmayanlarınsa eski bir yazılarına yorum olarak bırakılacaktır
Sevgilerimle

17 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...

3.1 : Kocaman Gülümsüyort ve omuz silkiyor
3.2 amcam
3.3 Esra
3.4 Bir problem olup olmadığını sorarım ve hala tepkisizse söyleyin doktor ölecekmiyim derim heralde :)

4.1 Hımm kocaman bir akvaryum olmalı içinde rengarenk balıklarla bezeli camdan bakınca karşıdan hem deniz manzarası hem karlı dağlar görünmeli sade ve renkli bir oda olmalı cıvıl cıvıl ağırlığı mavi olan mabilyaları yem yeşil çiçekler süslemeli mesela
4.2 Biraz kaygılı bir hasta gelen içine kapanık çok konuşmayı sevmeyen ve üstesinden gelemediği sorunları paylaşmaya gelmiş ona önerim biraz daha sosyal olması ve vaktini ve zamanını iyi değerlendirecek insanlar ve hobiler edinmesi olur
4.3 O kadar sıcak kanlı bir hastaki karamsar olmasıyla zıt bir yüz ifadesi var ben anlattıkça o daha çok gülümseyip evet haklısınız galiba böyle yapsam daha mutlu olurum diyip yanında duran birki çayından bir yudum içer
4.4 sevgilim hımm elinded kocaman bir buket çiçek olsa fena olmaz


bİraz uzun oldu sanırım ama cevapladım galiba ve sonuçları sabırsılıklabekliyorum :) Sevgimle

Ateş Böceği dedi ki...

aa beni çok etkiledi bu test hem cevapları hemde soruları çok enteresan anlatıyor beni sanırım son cevabı sevmesemde :) onun dışındakiler evt anlatıyor sanırım çok teşekkür ederim TUTSAK :) sevgiler

tutsak dedi ki...

Sevgili Ateş Böceği
Yorumu yazarkende belirtmiştim son soruya verdiğiniz cevabın algılama farklılığından dolayı doğru olmayacağını. Ama siz gene de dikkatli olun derim :D

Kitap ve Demlik dedi ki...

1- Umursamıyor beni ve koşmaya devam ediyor.
2-Halam
3-Seher
4-Neyim var doktoorrr!

1-Odam geniş ve pastel tonlarıyla renklenmiş duvarları var farklı renklerde. Rahat koltuklar... Muaynehaneden çok içinde çalışma masası olan oturma odası gibi.
Çiçeklerim var, geniş pencereler, hoş aksesurlar falan. İçeri giren evim evim güzel evim diyor.
2-Eşi ve akrabaları mile sorunları var ve ben ona davranışlarını değiştirmesini söylüyorum.
3-Ona mantıklı geliyor ama pratiğe dökmekte zorlanıyor.
4- İş arkadaşlarımdan biridir "hadi çıkalım" diyordur ya da eşimdir.
herguncel@gmail.com adresine bekliyorum. Valla çok merak ettim. Bir de sorum var, bu sorular kokolojiden mi? Hatırlıyor gibiyim ama tama hatırlamıyorum. 3. soruyu bir yerlerden hatırlıyorum ama... Emin değilim.

Kitap ve Demlik dedi ki...

Teşekkür ederim Tutsak, yorumların isabetliydi.
Kesinlikle öyleydi:))

Uma dedi ki...

Simdilik Test 3'e vaktim var :)

Test 3

1- Biran duruyor, bana gulumseyerek ama telasli birsuratla bakiyor ve kosmaya devam ediyor :)
2- Kardesim
3-Anneme
4-Biraz beklerim, sonra gulerek bana da soyleyecek misiniz diye araya girerim.

Cok seviyorum ben bu testleri :)

guguk kuşu dedi ki...

3.1: dil çıkarıyor
3.2: esra
3.3: annem
3.4: afedersiniz, merhaba derim

guguk kuşu dedi ki...

Test4
1.Aydınlık bir oda, çok büyük değil, güneş alablen camları var, camlar yere kadar uzanıyor. Duvarlar çağla yeşili renkte. krem üzerine sarı ve turunculu bir perde var pencereyi kapatan.deri fakat yumuşacık puf puf koltuklar var. bi tanesi özel, hani şu kitap okuma koltuklarından. koltuklar kahverengi.duvarda kocaman bi ktaplık var. camın önünde sıralanmış menekşeler. benim masam şu eski rustik masalardan, klasik yani. çok güzel klasik br müzik çalıyor içerde.
Kafası meşgul bir hasta, entellektüel ve kendine fazla güvenen. Kafasındaki gereksz konuşmaları susturmak istiyor.
İlk başta güvensiz bir yaklaşımı var. ancak sonra söylediklerimi denemeye karar veriyor.
odama giren kişi yardımcım olabilir. acil bir hastamın geldiğini söylüyor.

Nilambara dedi ki...

yaşasın.. yeni testler :))
cevaplarım uzunca oldu sanki ben de mail gönderdim...
şimdiden teşekkürler :)

nilüfer dedi ki...

1.duruyor ve bakiyor bana şaşkın, kimsin sen der gibi bir hali var, utaniyor, benden uzaklasiyor ve uzaklaştıgı anda arkasina bakıp gulumsuyor ve yine koşuyor:)

2.sevdigim bir arkadaşım.

3.gözlerine takiliyorum, tipki yunuslar gibi, ben yunuslari cok eskiden biliyorum, onlarda beni:)

4.beklerim bir müddet, dönmezse bana, ben geldim derim gülümseyerek:)

4. test:

1.sade, siradan bir oda, gelenin gözlerimle temas kurmasi için aydinlik ve bana guven duymasi için fazla dikkat çekmeyen bir oda..

2.problemini anlatmadan once kendisini anlatmasini isterim ve dinlerim önce kendisini anlatmasini..

3..her hastanin kişilik yapisi farklidir, kimi psikoterapistten faydalanmak için gelir ve can kulagiyla dinler, kimisi psikoterapiden faydalanamayacagi yargısını taşır ve ne soylesem ulasamam, her hasta için farkli taktigim vardir, niyetim her zaman kalbe ulasmaktir..

4.daldigina gore samimiyimdir, bu eski bir hastamda olabilir:)

eheh sevdim bu testi, sağolun:)

Maryjade dedi ki...

1. sen hiç çocuk oldun mu dercesine pis pis bakıyor :-)
2. mahallede hep görmüşlüğüm ama merhabalaşma imkanını bulamadığım tanıdık biri Ozan,şimdi odadan çıkınca ilk merhabam olacak ona.
3. hastaya şu an, kendini dağıtmış biraz bu yüzden ben onu bir filmin bir sahnesindeki karaktere benzettim. bu hali çok gerçekçi gelmedi sanki!..
4. yüzüme bakılmadan konuşulması beni rahatsız eder, hemen tepki verirdim,bana bakıp bakmayacağını sorardım ve sonuçların ne olduğunu ve paylaşmasını talep ederdim.

*********

1. şimdi bana kalsa ben siyaz ve beyaz bir ofis tercih ederdim ama şu an bir psikoterapistim ve amacım hastalar ve hasta ruhları. bu yüzden onların ruhuna iyi geleceğini düşündüğüm mor,lila ve pembe renklerden ve kendilerini rahat hissedecek koltuklardan oluşan bir ofis tercih ederdim sanırım.
2. zor bir soru hmmm...sanırım çalışan ve kariyer sahibi bir kadın gelen.iş hayatı yoğun,evli ve sorunlu bir evlilik. :-) önerim hemen boşan derim, kurtarmaya gerek duyulacak kadar ciddi gelmedi bana. walla bu soruya ne diyim bilemedim umarım kızmazsın!
3. şu durumda profesyonel bir cvp veremedim ve iki arkadaş gibi bir paylaşım oldu aramızda (olmaz ama işte) ve sonra gülüştük aramızda...
4. aşkım gelmiş hemde çok uzun bir yoldan benim için gelmiş...SEYİT...


Tşk.

Maryjade dedi ki...

Doktor sizsiniz kısmındaki cevaplarıma aldığım sonuçlar beni şaşırttı..tşk. Tutsak, eline sağlık.

Tabiat Ana dedi ki...

Test-3
1)önce azcık utanıyor sonra kaldığı yerden devam ediyor
2)Amcam
3)Annemin bir arkadaşı
4)telaşlanırım doktor bey (bey yalnız nedense)hayırdır kötü birşeymi var diye sorarım

test4
1)Bir duvarı boydan boya cam olan bahçe katı yeşil çimleri ağaçları gören (bu cam tarafı masamın sağında kalsın ama odaya giriş kapısının tam karşısında olsun)oturduğum yerin arkasında kitaplarımı koyduğum koyu renkli bir kütüphanesi olan, geniş belki kahverengi iki büyük koltuğu olan (çalışma masasının ön tarafında)aydınlık ne çok büyük nede çok küçük bir ofis olsun.Duvarlarında aileme ait resimler olsun özellikle kızıma ait ve bir tanede büyük bir tablo.Masamın üstündede resimler olsun birde sadece lazım olanlar fazlalık olmasın.(abarttım galiba bu kadar:) )
2)Önce sıkıntısını tam olarak anlamak için olayı anlatmasını isterim sonunda aklımda kalanları sorarım belki örnekler vererek bazı şeyler anlatırım ama asla kesin şöyle yap bunu dene demem.
3)aklına takılanları sorar bazen kabul eder belkide sadece düşünür.
4)Eşim ya da ailemden biri
sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum.Geçen testi kaçırmıştım üzülmüştüm.Bunu kaçırmadım ya mutluyum :)

Belgin dedi ki...

Test 3 MUAYENEHANE de
1. Durup bana saskin, saskin bakiyor

2. Babam

3. Arkadasima

4. Biraz beklerim, daha hala bir aciklama yapmiyorsa, sorarim ve aciklama yapmasini isterim

Test 4 DOKTOR SİZSİNİZ

1. Yesil-beyaza boyali bir oda, odada rahat koltuklar, odanin pencereleri kocaman ve harika bir doga manzarasi var penceremin önünde. Klasik muzik caliyor ve bir oda selalesi var odada, hafif hafif su sesleri cikaran ve lavanta kokan bir oda burasi

2. Cocukken siddet gördügünü ve bu kötü anilardan nasil kurtulacagini soruyor. Ona kendine güvenmesini, bu iste onun bir sucu olmadigini ve bu siddeti uygulayanlarin kendi zayifliklarindan öyle davrandiklarini ve aslinda onlarin acinilmasi gerken insanlar oldugunu söylerim. Onlari affedip, Allaha birakmasini ve onlari hayatindan cikarmasini söylerim.

3. Ilk önce düsüncelidir ama sonra baglantilari anlayinca mutlu olacaktir.

4. Kardesimdir gelen

Sevgilerimle

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili tutsak test 4 de 2 soruda nasıl bir konu olduğunu atlamışım özür dilerim.Genel olarak yorgun mutsuz ve karamsar bir dönemden geçiyor olsun.
teşekkür ederim

Evren dedi ki...

Üçüncü Test

1. Dil çıkartıyor ve umursamıyor…
2. Babam
3. Dostum
4. Ağlamaya başlarım

Dördüncü test

1. gözü yormayan bir renk mesela bej ağırlıklı bir duvar rengi, bahçesi olan ve camları yere kadar olup o bahçeyi görebilen bir oda… rahat koltuk, muhtemelen uçuk mavi tonlarında… çalışma masası, kütüphane bir tane… üzerinde birkaç obje… tablo… minyatür bir zen bahçesi… bonzai 2 adet…
2. İş kadını, evli, 2 çocuk annesi… Yalnızlık Sorunu var… Psikanaliz öneriyorum. İlk önce kendi ailesinden başlamasını ve sonra eşini anlatmasını istiyorum.
3. Anlattıklarınız iyi güzel de ben bu duygumu açmak konusunda ne kadar istekli davranacağım bilmiyorum…
4. Aşkım

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili tutsak yorumlamalar için teşekkür ederim:)
ilk okuduğumda aslında sanırım tamda konsantarasyon sağlamamışım demekki bu yorumlar hiç uymadı diye düşündüm:)
ama sonra belki bir iki tanesi hariç uygun olduğu kanaatine vardım :)
mesela annemin arkadaşı demişim doktorun yardımcısı için ne bileyim cevabı düşününce belki başka biri olmalıydı diye düşündüm.ofis için giriş katı bahçesi olsun demiştim zaten giriş katta çalışıyorum(galiba seviyorum)
daha çok olmasının bir mahsuru yok :)
yorumların için teşekkür ederim:)