10 Şubat 2009 Salı

ÖNYARGILIYIM-ÖYKÜ ATÖLYESİ



Evet itiraf ediyorum! Bütün savunduğum yaşam felsefemi bir yana bırakarak bazı kimseler hakkında önyargılarım olduğunu burada ifade etmek istiyorum.

Kendi halinde, yaşantısını dikiş dikerek ve diktiklerini bloğunda dostları, arkadaşları ile paylaşmak isteyen bir kişinin bloguna ''isimsiz'' giren terbiyesizce ''b....tan'' ifadesini kullanan;

Bir yakınını kaybetmiş olan diğer bir arkadaşımıza üzüntülerini ifade eden yorumlar bırakan dostlarının arasına girerek ''etkilenmedim :) '' yorumunu yazabilen;

Çok severek okuduğum blog yazarı arkadaşlarımın sırf bu gibi salakça yorumlara maruz kalmamak için yorum denetimi koymalarına sebep olanlar
hakkında kullanacak herhangi bir insani sıfat bulamadığım için YARATIKLAR oldukları önyargısını taşıdığımı itiraf ediyorum.
İsimleri, kimlikleri, kişilikleri, paylaşacak birşeyleri olmadığı için onları YOK sayıyorum. Dostlarımdan benim blogumda böyle bir yorum gördüklerinde kesinlikle yanıtlamamalarını rica ediyorum. Zira ben de gördüğüm anda hiçbir tepki göstermeden YOKLUKLARINA geri göndereceğim.
Kimliğini gizlemeden açık yüreklilikle yapılan hertürlü eleştiri yorum kabulümdür; hepsine elimden geldiğimce, kendi anlayışım doğrultusunda cevap vermeye çalışırım.
Diğerleri için se:
Deyim yerindeyse ''KERVAN OLUR YÜRÜRÜM''
SEVGİLER

24 yorum:

Unknown dedi ki...

çok sevdim bu sözü "kervan olur yürürüm" :)
ellerine sağlık...
bu arada müzik de çok iyi geldi :)

sufi dedi ki...

Bektaş'cım
"Fikrimin ince gülü"nün yazılarını nekadar severdim bilirsin.Bana gülmeyi hatta yeniden kahkaha atmayı hatırlatmıştı.Ne oldu?Bu tür yorumlar yüzünden artık incegülüm yazmıyor.İnsanın kendini ifade tarzı böyle ise "kedi gibi uzanamadığı ciğere mundar" der işte..Sevgilerimle tontini.

tutsak dedi ki...

Sevgili FUNDA
Her ne kadar sevmesemde bu tür polemiklere girmeyi.Dayanamadım. Dünden beri ne yapabilirim derken öykü atölyesi yetişti. Zaman zaman zıplatıyor bişeyler birileri.

tutsak dedi ki...

Canım Ablam
Öylelerine de en güzel cevap KERVAN OLMAK vazgeçmek değil. Vazgeçtiğin ya da cevap veriğin anda istediklerini vermiş oluyorsun ve de kendinden vazgeçmiş oluyorsun.
SEVGİLER

Uma dedi ki...

Bak Allah ne guzel gostermis, hangi sekillerde egona tutunup, hangilerinde O'na teslim olundugunu :)
Sukurler olsun boylelerinin varligina, daha cok daha cok yollasin da, hep O'na daima O'na donme sansina sahip olalim :)

tutsak dedi ki...

''İnşa Allah ''Sevgili UMA
Daha ne denir ki. Belki de benim dilimden uyarısını yapıyor. Ama başka bir dilden Cabbar Ya da Kahhar sıfatını da gösterebilir bellimi olur.
SEVGİLER

Hayalet dedi ki...

Çiçek ekme girişiminde olan bir topluluğun içinde, açan çiçeklere tahammül edemeyerek tek tek yolan bir diken, nedense hiç eksik olmaz. Bazı dikenler yapıcı görünüp yıkıcı olurlar. Bazıları ise acı söyleyip doğruyu ararken yapıcı uğraşısındadırlar ki, dikenlerin arasında kaybolup giderler. İşte bizler de bu gerçek eleştirmenleri, karanlık içinden maalesef ayıklayamayız. Öyle mikrop var ki içerilerde, kökünü kazımak mümkün görünmüyor. Sadece belli aralıklarla tedavi edilerek, geçici kurtuluş sağlanıyor. Sizin kararlı kervanınızda bir yolcu olduysak ne mutlu. Teşekkürler

tutsak dedi ki...

Öncelikle hoşgeldin sevgili HAYALET Dostlar Kervanına
Bizler tedavi edemeyiz gibi geliyor.Yetkimizde yok sanırım ama Dua edebilirim Allah Hidayet etsin diye ancak.

ABİ dedi ki...

Etkilendim.:)
şakaydı.
eline sağlık...

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Sevgili Tutsak,
Sanirim sevdigim insanlara "dusunsel" ve "duygusal" de dahil saldiri ve/veya tecavuz olunca empati ayarimi koruyamiyorum.

Belki bir dokuz firin daha ekmek yemem gerekecek; ne bileyim.

Mesajini aldim.
Dusunecegim.

Sevgiler

Not: ben de yorum denetimi koysam mi ne?
Not2:3 gundur blogundaki yazilari okumaya calisiyordum, sadece fareyi asagi dogru yuvarlamam gerekiyormus; en lazim oldugu gun buldum.

tutsak dedi ki...

Sevgili GULTEİNEN ENKELİNİ
Herbirimiz sevdiklerimiz için mücadele etmeyi isteriz ama burada farklı bir olay var karşında mücadele edeceğin şey ortada YOK ona karşı en güzel mücadele de YOK SAYIP geldiği yere göndermektir.
Ben kendi adıma çok zorda kalmadıkça yorum denetimi koymak istemiyorum
not:mausun ortasındaki yuvarlağa tıklarsanız dediğiniz gibi aşağı yukarı hareket ettirdiğinizde gezebilirsiniz ama sadece o yuvarlağı ileri geri oynatarakta aşağı yukarı gezmeniz mümkün.
SEVGİLER

Haccecan dedi ki...

bazı insanlar ince düşünce, hassasiyet, anlayış, saygı, sevgi.... güzel huylarla donatılmış...
sıcağın olmadığı yere soğuk ismini veriyorsak, güzel huyların yokluğu olan insanlara ise diyecek söz bulamıyorum. "yokluk insanları" diyebiliriz belkide. "varlığa" kavuşmaları için dua etmekten başka ne yapılabilir ki onlar için ? sevgiler... http://haccecan.blogspot.com/2009/02/soguk-ve-karanlk.html

Unknown dedi ki...

"İsimleri, kimlikleri, kişilikleri, paylaşacak birşeyleri olmadığı için onları YOK sayıyorum." çok doğru ediyorsunuz.

tutsak dedi ki...

Sevgili
HACCECAN
Aslında kendileri yaptıklarının farkında olmasalar kimliklerini gizleme gereğini de duymazlar o zamanda zaten bütün bunlara gerek kalmaz.

çiLekLisüt
Hepimiz aynı tepkiyi gösterirsek amaçlarına ulaşamazlar diye düşünüyorum.

SEVGİLER

pusarık dedi ki...

hımmm benim de önyargılarım var, sizin incelikli olduğunuza dair mesela ;)

yorumları umursamıyorum dese de kişi, iyi olanlar nasıl motive ediyorsa kötüler de yaralar bu elde olan bir şey değil bence, bundan etkilenen arkadaşları çok iyi anlayabiliyorum... söz gelimi sokakta laf atıldığında kafanı çevirmeden yoluna devam etsen de adamın ağzını burnunu kırsan da rahat etmiyor için, ne öfke ne umarsızlık taş geldimi canın yanıyor yolu yok. Yine de güçlü olmak taş geldiğinde çelik kadar sağlam durabilmek var tabi bu da zamanla...

tutsak dedi ki...

Teşekkür ederim sevgilipusarık
ve dilerim dileğin çabuk gerçekleşir.

Belgin dedi ki...

Sevgili Tutsak cok güzel söylemissin "onlari yok sayalim" deye de onlarin yüzünden bu güzel yazilardan bizlerde mahrum olduk.
Incegülüm artik Blogunu davetiyeli yapmis, cok üzüldüm.
Sevgiler

tutsak dedi ki...

SevgiliBelgin
Aynı konuda sevgili Tontini de üzüntülü belki konuşulursa böyle bir karar aldık diye tekrar aramıza dönebilir ya da sevenleri davet edilmek üzere birer not bırakabilirler.
Sevgi ile kaln

Nilambara dedi ki...

Herkesin kendini ifade şekli farklı... ifade yoksunluğunun "ben de varım" çığlığı bunlar galiba...

doğru "kervan yürüyor" :)
elbet kervanın açtığı yol bu çığlıkları da aydınlatacaktır...

tutsak dedi ki...

Dilerim Sevgili Nilambara
Kervanlarımız biz nebze ışık olabilirse ne mutlu bizlere.
Sevgiler.

beenmaya dedi ki...

bu güzel öyküyü bu şekilde bir notla bozmak istemiyorum ama ben test için yorum yapabileceğim bir yer bulamıyorum :(((

tutsak dedi ki...

Sevgili beenmaya
üstteki yszının yorum bölümüne yazmanız yeterli

etki alanı dedi ki...

Eleştirilere evet,ama hakaretlere hayır...
Şimdiye kadar çok fazla hakaret almadım .Ama geçenlerde,hiçalakasız ve tehditkar bir yorum aldım...
Tanımadığım için,nasıl hitap edeceğimi bilemedim...Bir daha uğramamasını yazdım,daha beter ve belden aşağı vuran sözlerle karşılaştım.Hiç tarzım değil"Hayırdır inşallah "deyip bıraktım.Ne diyebilirsiniz ki...Birkaç blogta daha aynı kişilerin yorumunu görünce bir parazit olduğunu anladım.Ama yanlış şeyler olunca nasıl denetim altında olacağız?
Böyle bir yoruma yorum yapılmamalı...
Çok haklısınız,ben de önyargılıyım bu konuda...
TüTü

tutsak dedi ki...

Sevgili etki alanı
En güzeli hiç yokmuşlar gibi davranmak . Öyle kişilerin amacı zaten sizi tahrik edip ortalığı karıştırmak, hiç cevap vermezseniz amaçlarına ulaşamayacakları için çekip gideceklerdir.
Sevgiler