21 Şubat 2009 Cumartesi

ENGRAMLAR, ANALİTİK ZİHİN VE TEPKİSEL ZİHİN



Sevgili Haşim'in eskici yazısı daha önce okuduğum Dianetik isimli kitapta anlatılanları getirdi aklıma. Hastalıkların büyük bir çoğunluğunun psikosomatik rahatsızlıklar olduğunu ve kendi ortaya attığı hipnoz benzeri alternatif bir tedavi yöntemi kullanılarak çoğunun bir uzman gerekmeden kitabı okuyan herkes tarafından tedavi edilebileceğini anlatıyor L.RON HUBBERD. Hatırladığım kadarıyla kitaptaki bilgileri ve bu bilgilerden yararlanarak yaşadığımız birkaç deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Kitabın yazarı insan zihnini 3 bölümde incelemiş. 1 Analitik Zihin 2 Tepkisel zihin 3 Psikosomatik zihin Bizi asıl ilgilendiren ilk ikisi olduğundan ben onlardan bahsedeceğim biraz. Sevgili Haşim in yazısında anlattığı Eskici bizim ANALİTİK ZİHNimiz oluyor.Analitik zihnin işleyişi: Bize daha önce verilen bilgileri birbirleriyle karşılaştırıp belirli bir mantık çerçevesi içerisinde ve istediği zaman arayıp bulabileceği bir sistemle STANDART BELLEK BANKASI (S.B.B.)nda biriktirmek şeklinde oluşuyor. Örneğin okuduğunuz bir kitap hakkındaki tüm bilgiler o kitabı ne zaman okuduğunuz ya da tanıştığınız birisinin isim, telefon, adres vs bilgileri birbiri ile bağlantı kurularak bu bankalarda saklanıyorlar. Buı bilgilere istediğiniz anda zaman kayıtlarıda dahil olmak üzere erişebiliyorsunuz.

İkincisi ise Analitik zihnin devredışı kaldığı (Narkoz, uyku, Acı duygusu yaratan şoklar yada benzeri)
durumlarda ortaya çıkan ve bedenin zihnide diyebileceğimiz TEPKİSEL ZİHİN. Tepkisel zihinde bu gibi durumlardaki bilgileri ENGRAM BANKASI (E.B.)diye adlandıracağımız bir depoda biriktirir ancak, buradaki bilgilerin depolanış sistemi S.B.B. na göre farklı bir yöntemle olur. Tepkisel zihin aldığı bilgileri a=b=c=d=e şeklinde depolama eğilimindedir. Örneğin :
Bir karı koca kavga etmektedir. Adam kadına bir yumruk vurur ve kadın acı duygusuyla birlikte bir baygınlık yaşar. Yere düşerken bir sandalye devrilir, çeşmeden damlayan suyun sesi gelmektedir, dışarıdan bir araba kornası duyulmaktadır ve adam kadına;'' sen işe yaramazın tekisin
'' diye bağırmaktadır. Analitik zihin devredışı kalmıştır ve tepkisel zihin tüm bu olayları şu şekilde kaydetmeye başlar. su damlaması=acı=araba kornası=işe yaramazlık=saldalye devrilmesi. Bir müddet sonra kendisine geldiğinde yumruğu yediği ana kadar ki olan herşeyi hatırlar çünkü analitik zihin hepsini kaydetmiştir. Ancak diğer kayıtları hatırlayamaz.Bu kayıtlar ileride bir gün su damladığında, aynı frekanstaki bir araba kornası duyduğunda yada sandalye devrilmesi sesini duyduğunda tepkisel zihnin analitik zihni devreden çıkarması ve nedenini bilmediği bir acı ve işe yaramazlık duygusu hissetmesiyle ortaya çıkar. Tepkisel zihin bu kadarla da kalmaz ve farklı zamanlar da oluşan engramları da birbirlerine eşitlemeye başlar. Bu bedensel (tepkisel) zihnin kayıtları Anne karnında olduğumuz zamanlara kadar uzanır. Engram kayıtları fazla olan kişilerde tepkisel zihnin tamamıyla analitik zihni kapatma ve o kişiyi kendi senaryoları ile yaşatma eğilimi olduğunu anlatıyor L.RON HUBBERD
Bundan kurtulmanın yolunun ise analitik zihni devreden çıkarmadan yapılan, (benim dışarıdan birisinin yardımıyla yaptırılan meditasyona benzettiğim bir hipnoz yöntemi ile) Engramları tekrar yaşatarak tepkisel zihin kayıtlarının analitik zihne kaydedilmesi olduğunu anlatıyor. Bu yöntemin hipnozdan farkı kesinlikle telkin'in yasak olması çünkü her telkininde yeni bir engram yaratma riski taşıması. Kitabı okuduktan sonra bir arkadaşımızda uyguladığımızda gerçekten de etkili bir yöntem olduğunu deneyerek görmüş olduk.

Sürekli birlikte toplanıp sohbet ettiğimiz grup arkadaşlarımızdan birisi medyumik özellikler taşıyordu ve bu toplantılar sırasında zaman zaman transa girip değişik bilgiler aktarıyordu ancak trans halinden çıktığında ayakları tutmaz olup günlerce yatmak durumunda kalıyordu. Bir gün ona Dianetik'i anlatıp,'' denemek istermisin'' diye sorduğumda kabul etti ve uyguladık.
Dianetik in sistemi şöyle; yarım uyku haline giren kişi direk olarak kendiliğinden bir engram a gidiyor ve onun simgelediği bir kelime ya da cümleyi söylemye başlıyor. Yardımcı olan kişinin tek yapacağı şey o kelimeyi yeni birşeyler daha söyleyinceye kadar tekrarlatmak yeni birşeyler ilave edildikçede bu sefer onlarla birlikte baştan yeniden tekrarlatmaktan ibaret. Bu arkadaşımızın olayı şöyle gelişti.
''karanlık çok korkuyorum'' diye başladı birkaç tekrar sonrasında
''kapalı bir yerdeyim karanlık çok korkuyorum'' demeye başladı
bir çok kelimenin tekrarı sonrasında bir dolapta olduğu, daha sonra teyze kızı ile bir köprü üzerinde yürüdükleri, o dönemde yaşadıkları yere gelen bir sirk olduğu ve teyze kızının sirkteki cambazlara özenip köprünün kenarında yürümeye kalktığını, dengesini kaybedip aşağı düşmesini, ayaklarının kırılıp sargılar içinde yatmasını ve anne babasından korkusuna düşmesine sebep arkadışımızın olduğunu söylemesi, onun da dayak korkusundan gidip dolaba saklanmasını, bir çok tekrarlar sonucunda bire bir yeniden yaşayarak anlattı. Kendisine geldiğinde de derin uyku halinde olmadığı için hepsini hatırlıyordu. ve Sonuç: o Arkadaşımız bir daha aykalarının tutmaması gibi bir problemi asla yaşamadı.Çünkü tepkisel zihindeki bilgiler analitik zihne kaydedilmişti.
Herkesin Okumasını Tavsiye ederim. Uygulaması ise biraz sabır istemekle birlikte çok zor değil. Hatta kendi kendinize bile meditasyon yöntemi ile başarabilirsiniz diye düşünüyorum. Hepimizin farkında olmadığımız bir sürü engramlarımız var sonuçta.
SEVGİLER

4 yorum:

sufi dedi ki...

Bektaş'cım
Bir de aynı kişi idi sanıyorum sürekli iki eliyle kıvırcık saçlarını kaşırdı...Nedenini bilmiyordu, ama yaptığın dianetikle çocukluğunda dut ağaçlarının altında gezerken saçının arasına tırtıl düştüğünü hatırlaması ve o anı yaşamasıyla o kaşıntılardan vazgeçmesini hatırladım ben de.Zararsız tam tersine çok faydalı bir yöntemdi bana göre.tekrar başlamalımısın ne?

tutsak dedi ki...

TONTİNİ
O kişi ile ilgili aslında çok ilginç bir iki olay daha var yaşanan ama çok uzun olacak diye anlatmadım.
Aynı şeyi eşimle denedik. Yazın ortasında bile yatağa girdiğinde tirtir titrerdi, ilk nezaman başladığını çözdüğümüzde bir anda kesildi ve bir daha da olmadı.
Yakınımdaki kişilerle konuştuğumda isteyen olursa deniyoruz zaten.
İhtiyacı olan varsa geleyim :)

Adsız dedi ki...

bu engramı daha açık anlatırmısınız benimde ihtiyacım var teşekürler...

Quarovon dedi ki...

Ben bir dianetikçiyim. Hem terapi olmak isteyen, hem de etmek isteyen. İsterseniz iletişim kurabiliriz: masterchief@mynet.com