5 Şubat 2009 Perşembe

Google'dan Muhteşem Haber!


Dünyanın en çok tıklanan arama motoru Google,Türk internet kullanıcılarını muhteşem bir haber ile sevindirdi.
Site çeviri sistemi translate.google.com için Türkçe desteği vermeye başladı.Artık uzun bir yazı veya bir web sitesi,tek tıklamayla Türkçe'den 30 dan fazla dile çevrilebilecek.

Uzun bir süredir Google Translate'in Türkçe olması için internet üzerinden çalışmalar yapılıyor,oluşumlar kuruluyordu.

Bugün istenilen destek elde edilmiş durumda.

Sistemin Türk kullanıcıları için ise getirisi çok fazla.

Bu sistemden önce,özellikle de üniversite ve lise öğrencileri kendilerine lazım olan çevirileri yapmak için ücretli programları veya reklam içerikli siteleri kullanıyorlardı.

Bu sistemler Google kadar sağlam bir altyapı kullanmadığı için verdiği hizmetin kalitesi Google ile yarışamaz bir durumda idi.Google Translate'in süre,kullanım sayısı,kısıtlı özellik gibi sınırlarının olmaması aynı hizmeti veren diğer sistemlerin saf dışı olacağına işaret ediyor.

Diğer bir açıdan ise Web Sitelerinin tek tıklama ile çevirisinin yapılabilmesi yine akademik olarak araştırma yapmak isteyenlere tüm dünyanın kapılarını açacak gibi.

Türk internet site yöneticileri,sistemlerini Google Translate ile uyumlu hale getirdiklerinde tüm dünyadan ziyaretçiler çekmeleri ve bu ziyaretçiler üzerinden reklam gelirleri elde etmeleri gelecekte düşünülenler arasında.Bir anlamda hizmet vererek para kazanmayı sağlayan bu konsept bir e-ihracat.

Paylaşım amaçlı kurulan forum sitelerinin ve içeriklerinin zenginlikleri düşünüldüğünde e-ihracat modeli ile Google Adsense gibi hizmetler üzerinden gelecek para ve para kazanacak internet site yöneticilerinin miktarı küçümsenemez.

Kısacası;Google Translate hizmeti bundan böyle Türkçe ve Türk internet kullanıcıları artık dertlerini,buluşlarını,projelerini sadece Türklere değil tüm dünyaya anlatabilecekler.

Türklerin genç nüfusu,enerjisi,paylaşım ruhu hesaba katıldığında ise eğer bu sistem profesyonel kullanılır ve kullanılması yönünde kullanıcılara telkinler yapılırsa Türk interneti için bir kilometre taşı olacağı şüphesiz..
Alıntı:

Hiç yorum yok: